ISTRA V AKCIJI 2019V Parku Istra smo v juliju 2019 v povprečju dnevno gostili 25 prostovoljcev, skupaj kar 83. Vroči poletni dnevi niso bili ovira za entuziastične mlade z vsega sveta, ki so v 128 prostovoljskih akcijah Slovenski Istri podarili več kot 2000 prostovoljskih ur dela.

Pomagali smo kmetom v zaledju pri setvi in žetvi, čistili zaraščene vodotoke, poti in terase, pomagali Rdečemu križu in v zavetišču za živali, urejali kale, pomagali ostarelim domačinom s košnjo, urejanjem vrtov, obnovo stanovanj, pripravljali drva za zimo, izvedli kar nekaj čistilnih akcij, pomagali na lokalnih prireditvah in še kaj bi se našlo.

Val dobrote je pustil globok pečat v domačinih in prostovoljcih. Le kaj je lepšega kot to, ko ti po končanem delu domačin reče »Hvala, sam ne bi zmogel«, kot prostovoljec pa si ob delu pridobil nova znanja in stik z našo deželo na najlepši možen način.

Za podporo pri izvajanju projekta se zahvaljujemo Luki Koper in Skladu Živeti s pristaniščem, ki že tradicionalno podpira dejavnosti Parka Istra z donacijami, ki omogočajo delno pokritje hrane in orodja za prostovoljce.